Aardappel Bloemkool Rösti (2 personen)

Rösti met een twist

Was en schil de aardappelen. Rasp de aardappelen daarna grof. De bloemkool schoonmaken en wassen en ook grof raspen.

Meng de aardappelen en bloemkool daarna door elkaar met 2 eetlepels bloem en 2 eieren. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Verhit een koekenpan met 3 eetlepels olie. Wanneer de olie heet is een gedeelte van het aardappel/bloemkoolmengsel doen en even aandrukken zodat het geheel egaal in de pan ligt. Bak de rösti 5 minuten en keer daarna om, vervolgens deze kant ook 5 minuten bakken. Herhalen tot het gehele mengsel op is en houd de gebakken rösti intussen warm. Bak als laatste de 2 eieren en plaats dit bovenop de rösti.

Maak de rucola sla zoals u dat lekker vind en serveer als bijgerecht. (zie ook ons recept voor rucola salade).

 

Tip: Voor een intensere smaak kunt u bijvoorbeeld belegen kaas raspen en toevoegen aan het mengsel.

Hollandse Bloemkool

2,50

Bestellen
  • 500 gram aardappelen
  • Kleine bloemkool
  • Rucola sla
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • zonnebloemolie
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Peper
  • Koekenpan, bij voorkeur 16 cm doorsnede

Nieuwste recepten

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de winkel

    Op deze website gebruiken we Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie policy