Andijvie ovenschotel

Heerlijke ovenschotel voor 4 personen

Verhit een koekenpan en bak hierin de spekjes uit, voeg de fijngehakte knoflook en bak even kort mee. Scep daarna uit de pan met een schuimspaan. Voeg een klontje boter toe aan de pan en bak het gehakt rul, wanneer het gehakt bruin kleurt voeg de andijvie toe tot het slinkt en blus dat af met een klein beetje water of citroensap. Doe een deksel op de pan en laat heel even stomen. Roer nu de crème fraiche met de eieren los, roer de geraspte kaas erdoor en voeg wat peper en nootmuskaat toe. Haal de andijvie van de hittebron en roer het crème fraiche mengsel erdoor. Schep het geheel in een ovenschaal en beleg dit met de aardappelpartjes. Strooi de spekjes erover en garneer met nog wat geraspte kaas. Zet de ovenschaal in de oven en bak dit ca 40 minuten op 175 graden zodat er een lekker korstje op komt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ambachtelijk gerookte spekreepjes

2,39

Bestellen

Andijvie, grof gesneden

1,85

Bestellen
  • 1 zak gesneden andijvie, grof of fijn
  • 1 zak aardappelpartjes
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eieren
  • 250 gram geraspte kaas
  • 500 gram gehakt
  • 2 bakjes spekreepjes
  • 1 bakje crème fraiche
  • Klontje boter/ vloeibare boter
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Optioneel: citroensap

Nieuwste recepten

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de winkel

    Op deze website gebruiken we Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie policy