Bleekselderij met prei en kip

Licht rijstgerecht voor 2 personen

Was en snijd de bleekselderij fijn. Was en snijd de prei in halve ringen. Hak de knoflook fijn.

Kruid de kipfillets met peper, zout en paprikapoeder. Verhit een hapjespan met olijfolie en bak hierin de kipfillet rondom bruin en gaar. Schep de kipfillets uit de pan en houd ze warm. Voeg nu de gesneden bleekselderij, prei en knoflook en schepje sambal in de pan en roerbak dit even om en om. Giet daarna een flinke scheut rundvleesbouillon erbij en laat dit alles even garen. Wnneer het bijna gaar is giet er dan een flinke scheut kookroom bij en laat daarna op een lage pit nog even zachtjes doorkoken.

Kook de rijst gaar volgens de verpakking.

Snijd de kipfillets in schuine plakken en leg een paar plakken op een groot bord. Schep daarna de rijst er naast en schep de groenten daarna naast of over de kip.

  • 2 à 3 stengels prei
  • Bleekselderij
  • 2 à 3 tenen knoflook, of 1 bolletje solo knoflook
  • 2 kipfillets
  • Bouillon
  • Rijst
  • Schenkroom
  • Paprikapoeder
  • Sambal
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Nieuwste recepten

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de winkel

    Op deze website gebruiken we Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie policy