Gevulde tomaten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Schil en was de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Verdeel deze over een bakplaat en hussel met olijfolie, peper, zout en marjolien door elkaar. Rooster deze in een voorverwarmde oven in ca 35 minuten gaar. Was de tomaten, droog deze en snijd het deksel eraf, deksel bewaren. Hol de tomaten uit en bewaar de pulp. Pel de knoflook en hak deze fijn. Rul het gehakt en voeg de knoflook daaraan toe en laat even kort meebakken. Voeg dan het vruchtvlees van de tomaten en de tomatenpuree erbij. In laten koken tot het vocht is verdampt en daarna af laten koelen. Snijd de bosui fijn.  Kneed het ei, de boter, peper, zout en Avjar door het wat afgekoelde gehakt.

Vul de uitgeholde tomaten met het gehaktmengsel. Bak deze ca 20 minuten in de oven. Na ca 10 minuten de tomatendeksels kruiden en over het bakblik verdelen. Doe wat geraspte kaas op de tamaten en laat dit meesmelten.

Meng de kwark, rest van de boter, peper, zout, mosterd, schepje bieslook door elkaar. Serveer dit als een dip bij de aardappelen.

Bildtstar, Zeeuwse

Bestellen

Coeur de boeuf tomaten

Vanaf 3,99

Bestellen

knoflook solo

2,99

Bestellen

Bosui (grote bos)

1,25

Bestellen
  • 8 tomaten
  • 700 gram aardappelen (stevige)
  • 3 el marjolein (eventueel gedroogd)
  • 3 tenen knoflook of 1 bolletje solo
  • 2 stelen bosui, waarvan 1 el ter decoratie te gebruiken
  • 350 gram gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 2-3 el Ajvar
  • 40 gram geraspte kaas
  • 400 gram magere kwark
  • Schepje mosterd
  •  Bieslook
  • 4-5 el olijfolie
  • Peper
  • Zout

Nieuwste recepten

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de winkel

    Op deze website gebruiken we Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie policy