Ovenschotel met zalm en verse spinazie

Heerlijke ovenschotel
zalmschotel

Bereidingswijze

Schil en was de aardappels en kook ze gaar met wat zout.laat in de tussentijd de spinazie slinken in een flinke pan met een beetje olijfolie (of andere olie).(goed door elkaar roeren)Als het helemaal geslonken is door de vergiet gooien en zeer goed laten uitlekken.met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken.doe er daarna wat zout en peper doorheen. Meng in een schaaltje de room culinair met de mosterd en zout en peper.goed doorroeren. maak een lekkere aardappelpuree van de gekookte aardappels.

Daarna de ovenschotel achtereenvolgens vullen met eerst de spinazie. goed over de hele bodem verdelen, daarop de zalm plakjes verdelen, daarna alles goed bedekken met de aardappel puree.Daarover de roomsaus met de mosterd gieten (doe het met een pollepel,dan kun je het goed verdelen)en als bovenste laag de kaas. gelijkmatig over de hele inhoud verdelen. doe de schotel 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Als de bovenlaag te donker dreigt te worden, dan afdekken met een stuk aluminium folie.HEEEEEEERLIJK....!!!

Jalopeño groen

5,98

Bestellen

Wilde spinazie per bos

1,50

Bestellen

Spinazie, verpakt

2,25

Bestellen

Verse Spinazie

Bestellen

Ingrediënten

  • 500 gr.VERSE spinazie
  • 200 gr. GEROOKTE zalm
  • 1 zakje pittige geraspte kaas van 200 gr.
  • 1 EL mosterd; zout en peper;
  • 1 pakje room culinair (of culinair light= minder vet).
  • vers gemaakte, lekker smeuige, aardappel puree van 775 gr. aardappels (geschild gewicht)

Nieuwste recepten

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de winkel

    Op deze website gebruiken we Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie policy