Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Los de bouillontablet op in 500 ml water. Was en droog de paprika's en leg deze bestrijkt met olijfolie in een ovenschaal. Laat het vel van de paprika's hoog in de oven donkerbruin kleuren. Keer de paprika's om zodra de buitenkant geblakerd is.
Neem de paprika's uit de oven en laat deze afgedekt met bijvoorbeeld aluminiumfolie afkoelen, het vel zal daarna zelf makkelijk loslaten. Ontdoe de paprika's van het vel en de zaadlijsten. Pureer het grootste gedeelte van de parpika's maar houd een klein deel achter voor door de soep. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui lichtbruin. Voeg de knoflook en tijm toe en fruit nog even kort mee. Voeg nu de tomatenpuree, paprikapuree en paprikastukjes toe en roer op een lage stand door. Voeg nu ook de bouillon toe en laat nog eens ca 5 minuten koken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Tip: Voeg ook eens wat (kook)room toe voor een vollere smaak.
T: 06 516 22 091
(Dinsdag t/m zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur)
E: info@degroentezaak.nl
I: www.degroentezaak.nl
Op deze website gebruiken we Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie policy