Stamppot boerenkool met spekjes en rookworst

Een echte winterse stamppot

Schil en was de aardappelen, snijd deze klein en kook ze in water met wat zout gaar. Kook ook de boerenkool gaar. Verwarm de rookworst en bak de spekjes uit. Giet de aardappelen en de boerenkool af, bewaar van de boerenkool wat kookvocht. Stamp de aardappelen fijn met een klontje boter, schep daarna de boerenkool er door met een scheut kookvocht tot er een smeuïge stamppot ontstaat. Breng het geheel op smaak met wat peper. Schep wat boerenkool op een bord en garneer met wat spekjes. Snijd een stuk rookworst af en leg bij de boerenkool.

 

Tip: Eventueel wat jus maken,  een kuiltje maken in de boerenkool en daar wat jus in scheppen.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ambachtelijk gerookte spekreepjes

2,39

Bestellen

Runderrookworst

3,25

Bestellen

Varkensrookworst

2,70

Bestellen

Boerenkool, zonder stronk

2,25

Bestellen

Doré, Zeeuwse nieuwe oogst!

Vanaf 1,50

Bestellen
  • Zak boerenkool
  • Aardappelen, kruimig
  • Rookworst
  • Spekreepjes
  • Azijn
  • Kookvocht van de boerenkool
  • Peper
  • Zout

Nieuwste recepten

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de winkel

    Op deze website gebruiken we Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie policy