Traditionele stoofperen

Heerlijk gerecht voor bij het kerstdiner maar ook zo tussendoor

Schil de peren en snijd ze in vieren. Snijd het kontje eraf en haal het klokhuis eruit. Was de peren en doe ze in een ruime pan. Strooi wat suiker en rijkelijk kaneel erover en giet de rode wijn erop. Vul aan met water zodat de peren onder water staan. Breng het geheel aan de kook . Zet de pan op een kleine warmtebron, laat het zachtjes pruttelen voor enkele uren. De peren zijn daarna diep rood gekleurd en klaar om te serveren.

 

Tip: Wil je geen rode wijn gebruiken, bessensap is een goede vervanger.

 

Gieser Wildeman (stoofperen)

Bestellen
  • Stoofperen, Gieser Wildeman 1 kg
  • Suiker, 100 gram
  • Kaneel, 1 tl
  • Soepele rode wijn, 2 dl
  • Water

Nieuwste recepten

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de winkel

    Op deze website gebruiken we Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie policy