Venkel in rode wijnsaus

Heerlijk hoofdgerecht

Maak de venkel schoon: verwijder de buitenste lelijke bladeren, snijd een stukje van de onderkant en verwijder de stelen. Bewaar het fijne venkelgroen.

Breng de wijn met het water, citroensap en peper aan de kook. Zet de venkel erin en kook in ca. 20 minuten gaar.

Neem de venkel uit de pan.

Verhit de boter en voeg de bloem toe (gaat snel, niet laten verbranden!) en voeg daarna de wijn met citroensap toe tot er een gebonden saus is ontstaan. Maak de saus op smaak met peper en zout en kook het enkele minuten.

Warm de venkel nog even op in de saus voor het serveren.

  • Venkel
  • 2 1/2 dl rode wijn
  • 1/2 dl water
  • Citroensap
  • 3 el bloem
  • 20 gram boter
  • Zwarte peper

Nieuwste recepten

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de winkel

    Op deze website gebruiken we Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie policy