Warme vijgen met mascarpone

Heerlijk nagerecht van Betty

Start met het voorverwarmen van de grill.

 

Voeg de boter, honing, kaneel en vanillesuiker samen in een steelpannetje en laat rustig smelten tot één geheel, ondertussen rustig doorroeren.

Snijd de vijgen kruislings in, vouw ze open als een bloem en leg ze in een ovenschaal.

Wanneer het botermengsel gesmolten is over de vijgen schenken. Zet de schaal onder de grill en grill de vijgen gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn. Hak de pistachenoten wat kleiner.

 

Serveer 2 vijgen per persoon op een mooi bord en schep er wat mascarpone bovenop. Strooi ter garnering wat pistachenoten eroverheen.

  • 8 vijgen
  • 4 el honing
  • vanillesuiker
  • 100 gram boter
  • 2 el kaneel
  • mascarpone
  • pistachenotel, handjevol

Nieuwste recepten

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de winkel

    Op deze website gebruiken we Cookies om uw ervaring te verbeteren. Cookie policy